Следвайте Гласове в  Загрижен съм за всички нас и родината,

...
Следвайте Гласове в  Загрижен съм за всички нас и родината,
Коментари Харесай

Гешев: Изправени сме пред провал в борбата с престъпността в национален мащаб

Следвайте " Гласове " в 

Загрижен съм за всички нас и родината, в която живеем. Изправени сме пред неуспех в битката с престъпността и то в народен мащаб. Това съобщи основния прокурор Иван Гешев.
Престъпност, която визира всекидневието на всеки един от вас и слага под въпрос сигурността на българските жители и общество. В хората чувството е, че част от страните институции действително са абдикирали от отговорностите си. Всеки един от нас вижда увеличаващата се престъпност и то с бързи темпове. Ежедневно сме очевидци на войната по пътищата, водеща до огромен брой жертви. На телефонните измами, на битовата престъпност, засягаща от ден на ден живота, здравето и спокойствието на хората и спокойните старини на нашите родители, посочи обвинител номер 1.

Гешев добави, че вълна от опиати залива българските учебни заведения. Миграционният напън непрестанно пораства и незаконните мигранти са на всички места. Изправени сме пред война, която се води до нашите граници и сме на прага на тежка икономическа и обществена рецесия в наближаващата зима. Ние, които работим за страната сме задължени да подсигуряваме сигурността на хората. И това е напълно в нашите благоприятни условия, само че незабавно би трябвало да възстановим положителното взаимоотношение и разговор сред институциите, посочи основния прокурор.
И изиска незабавни законодателни ограничения за преодоляване на престъпността, която по думите му евентуално визира всеки български жител.

Разбирането на прокуратурата е, че единствено взаимоотношение сред управляващите, разговорът и загърбването на  личния интерес може да докара до задачата, която чакат българските жители, обществото ни чакат, съобщи основният прокурор Иван Гешев.

По-рано през днешния ден той изпрати писмо до всеки един народен представител в навечерието на откриването на Народното събрание. С него той декларира подготвеност да се отзове на среща с партиите и народните представители.
Според Гешев чувството на хората е, че част от държавните институции действително са абдикирали от отговорностите си. 
Ние, които работим за страната сме обвързване да подсигуряваме сигурността на хората, сподели още той. Нуждаем се от незабавни ограничения и промени за преодоляване на престъпността, сподели още основният прокурор.    
Надяваме се, че най-сетне гласът на магистратите, академичната общественост и гражданското общество ще бъде чут в един професионален спор, сподели основният прокурор. Според него този спор може да се организира по самодейност на президента като държавен глава и обединител на нацията.
Време е за незабавни дейности тук и в този момент, тъй като българските жители го чакат и ние им го изискуем, заключи Гешев. 
 
Източници: бТВ, dariknews.bg, " 24 часа "
 
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР